10/05/2019 admin 0Comment

Trpanj, Poluotok Pelješac

idealno je smješten kako bi kroz poludnevne i jednodnevne izlete upoznali ljepote juga Hrvatske.

vinska cesta peljesac napoleon Vinska cesta Pelješcem

posjetite vinograde i vinarije na Pelješcu i uživajte u degustaciji svjetski čuvenih peljeških vina uz kozletinu ispod peke i druge delicije. Pelješac je poznat po odličnom vinu, kao što je Plavac Mali, vino sa svjetski priznatih lokaliteta Dingač i Postup. Kušanje tih čuvenih visokokvalitetnih autohtonih vina neizostavan je obred svakoga tko posjeti ovaj kraj.

 

sunny trpanj Veliki i Mali Ston

obiđite zidine duge 5,5 km, kineskim zidom i svjetski poznata uzgajališta kamenica. Uživajte u gastronomskim morskim specijalitetima Pelješca. Stonske zidine i utvrde su veličanstveno djelo koje je napravila Dubrovačka republika u ukupnoj dužini od 5.5 km, a zidine su ojačane sa 40-ak kula i 5 tvrđava. Složeni obrambeni stonski korpus zbog prilagodba terenu i razvoja naoružanja, oblikovao se gotovo četiri stoljeća, a čuvao je solanu, uzgajalište školjki i sam grad Ston.

sunny trpanj Korčula

posjetite otok na kojem se rodio Marko Polo, istraživač i putnik svjetskog glasa. Jedna od posebnosti grada Korčule, po kojoj je ona u svijetu danas prepoznatljiva, jest viteška igra Moreška u kojoj se bijeli i crni kralj, Osman i Moro, bore za ljubav djevojke – bule. Već se stoljećima u Korčuli bati taj bojni ples, točnije preko 500 godina.

 

sunny trpanj Nacionalni park Mljet

posjetite Malo i Veliko jezero, otočić Sv Marije na Velikom jezeru sa benidiktinskim samostanom iz 12.stoljeća.

 

 

sunny trpanj Dubrovnik

samo je jedan Dubrovnik, srednjovjekovni grad bogat starinama. Ne propustite posjetiti Staru gradsku jezgru Dubrovnika. Opasana je kamenim zidinama, unutar kojih su uske kamene ulice, ugodne tople kavane, odlično očuvane crkve, mistične utvrde grada I trgovi.

 

sunny trpanj Međugorje

jedno od najpoznatijih rimokatoličkih svetišta na svijetu. Postalo je poznato kroz ukazanje djevice Marije koja se kao fenomen počela javljati 1981. godine. Godišnje Međugorje obiđe oko milijun katolika iz čitavog svijeta, pa je to jedinstvena prilika da i vi budete jedan od njih.

 

Rezervacije:

Kontakt: Obitelj Habazin

Tel.: +385 98 171 5410 | E-mail: ap.sunnytrpanj@gmail.com