11/05/2019 admin 0Comment

Na području Trpnja

Laganom šetnjom, trpanjskim šetalištem kroz borovu šumu, ne propustite obići zidine Gradina koje se nalaze na brijegu neposredno iznad luke Trpanj. Ova utvrda je nastala u nesigurnim prilikama kasnoantičkog vremena kako bi se caru Justijanu osigurala nesmetana plovidba.

S Gradine, izvanrednog vidikovca puca pogled na Trpanjsku luku i kip Gospe „Zvijezde mora“ koji je podignut na morskom grebenu i valobranu ispred luke – kao zavjet moreplovcima iz Trpnja koji su plovili svjetskim morima.

Na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza stanovnici Trpnja i okolice prilaze brodicama podno kipa Gospe kako bi bili na svečanoj misi, a u večernjim satima se održava velika pučka fešta.

Nastavite šetnjom i obiđite crkvu Sv. Petra i Pavla koja se po prvi put spominje u povijesnim spisima 1657 godine. Od umjetničkih sakralnih djela u ovoj crkvi možemo izdvojiti kip gospe od Rozarija.

Na najvišem trpanjskom brežuljku nalazi se crkva Sv. Roka s kojega se pruža veličanstven pogled na Trpanj i Neretvanski kanal. Na temeljima starije crkvice, sagrađena je postojeća crkva u zahvalu Sv. Roku zaštitniku od kuge.

Rezervacije:

Kontakt: Obitelj Habazin

Tel.: +385 98 171 5410 | E-mail: ap.sunnytrpanj@gmail.com

sunny apartments trpanj sunny apartments trpanj